Pre mnohých z nás predstavuje Veľká noc priestor na trávenie času s rodinou a blízkymi, oslavy či vychutnávanie si krásy jari. A k oslavám Veľkej noci patrí aj zdobenie domova. Ale prečo sa obmedzovať len na interiér? Veľkonočné dekorácie do exteriéru vám pomôžu vytvoriť krásnu a slávnostnú atmosféru aj vo vašej záhrade, na terase alebo balkóne.

Domov sa skladá z interiéru aj z exteriéru

Väčšina z nás sa pri zdobení na Veľkú noc sústredí len na interiér. Avšak, exteriér je taktiež dôležitou súčasťou vášho domova a jeho zdobenie môže dotvoriť celkovú atmosféru. Veľkonočné dekorácie do exteriéru vám pomôžu privítať jar a zároveň vytvoriť krásne a útulné prostredie.

Ako ozvláštniť exteriér veľkonočnou dekoráciou?

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako môžete ozdobiť váš exteriér na Veľkú noc.
  • Látkové dekorácie: Veľkonočné deky a vankúše sú skvelým spôsobom, ako dodať vášmu exteriéru farbu a útulnosť. Môžete ich použiť na terase, v záhrade alebo na balkóne.
  • Osvetlenie: Solárne svetlá do záhrady s veľkonočnými motívmi, ako sú vajíčka, zajačikovia a kuriatka, vám pomôžu vytvoriť krásnu a slávnostnú atmosféru vo vašej záhrade aj po zotmení.
  • Kvetináče: Ratanové kvetináče s jarnými kvetmi, ako sú narcisy či tulipány, sú ideálnou dekoráciou do exteriéru. Môžete ich použiť na terase, v záhrade alebo na balkóne.
  • Dekoračné figúrky: Veľkonočné figúrky, ako sú zajačikovia, kuriatka a ovečky, sú skvelým spôsobom, ako dodať vášmu exteriéru hravý a veselý nádych.




Nie každý má dom, ako sa viete vyhrať v byte?

Aj keď nie každý má vlastný dom so záhradou, veľkonočnú náladu je možné viesť aj do bytu. Využívajte drobné dekorácie ako veľkonočné vajíčka, zajačikov alebo farebné sviečky na ozvláštnenie vášho interiéru. Vytvorte si veľkonočný kútik na stolíku alebo na parapete, ktorý vám bude pripomínať blížiace sa sviatky a prinesie do vášho bytu veselú atmosféru.

Vence na dvere a dekorácie na balkón

Veľkonočný veniec na dvere je krásnym a slávnostným privítaním pre vašich hostí. Môžete si ho kúpiť hotový alebo si ho vyrobiť sami. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako si vyrobiť veľkonočný veniec, takže si môžete vybrať ten, ktorý sa vám najviac páči. Balkón môžete ozdobiť veľkonočnými dekoračnými vankúšmi, dekami, figúrkami a kvetmi. Môžete tiež zavesiť veľkonočné girlandy alebo lampáše.

Pri ozvláštnení vášho exteriéru veľkonočnými dekoráciami môžete využiť rôzne prvky, ako sú látkové dekorácie, osvetlenie, kvetináče a mnoho ďalších. Nechajte sa inšpirovať prírodnými materiálmi a jarnými farbami, ktoré prinesú do vášho domova sviežosť a nový dych.